Kategorier
Erotiske noveller

Antique Vibrator Museum, San Franciscos Sexleketøy Attraksjon

San Franciscos Good Vibrations Antique Vibrator Museum er akkurat hva det høres ut som: en samling av vintage sexleketøy, med elementer som stammer helt tilbake til 1800-tallet og går hele veien opp til 1970-tallet.

Good Vibrations er faktisk et sexleketøy selskap som spesialiserer seg på nytelsesutstyr av høy kvalitet, mens det frekke Museet forteller om historien til vibratoren. Faktisk sitter museet inne i selskapets Polk Street butikk. Når gjestene besøker museet, innser de raskt at vibratorer ikke alltid har vært en jentes beste venn om natten. Angivelig, så ble de første vibratorene utviklet som et verktøy for å behandle “hysteri”, en falsk tilstand som leger brukte til å diagnostisere kvinner for hundrevis av år siden. Det ble trodd at en kvinne som led av hysteri manglet seksuell tilfredsstillelse, dette manifesterte seg i en rekke fysiske og psykiske symptomer. Forfatter Rachel Maines skrev i sin bok The Technology of Orgasm at leger på 1800 tallet begynte å behandle hysteri ved å seksuelt stimulere sine pasienter til klimaks, og at vibratoren ble utviklet for å gjøre denne “behandlingen“ enklere.

På 1920-tallet, stanset legene de fysiske behandlingene for de psykologiske problemene, og på 1950-tallet, ble begrepet “kvinnelig hysteri“ droppet av American Psychiatric Association. Vibratorer ble til slutt et husholdningsprodukt, i stede for en klinisk enhet, noen ganger markedsført som skjønnhetsutstyr, massører, eller som et middel for å bedre kvinners helse. Det finnes mange nettbutikker som tilbyr sexleketøy for tiden. En av de mest populære i Norge både med sex noveller og sex produkter er utengrense.com. Her både menn og kvinner kan fine et stort utvalg av forskjellige dildoer som frister og tilfredstiller.

På 1970-tallet, grunnla sex terapeut Joani Blank den aller første Good Vibrations butikken i San Fransisco, i butikken kunne man finne hennes samling av gamle sexleketøy, den første utgaven av dette museet. Samlingen vokste over tid, for å bli det den er i dag.

Gjestene kan lære alt dette og mer på museet, kuratert av sexolog Dr. Carol Queen. Utstyret i samlingen inkluderer Stim-U-Lax Junior, et massasjeapparat som ble solgt av Sears på 1960-tallet, og mange flere rare, og noen ganger skremmende, innretninger fra svært tidlig på 1900-tallet. Museet inneholder også gamle reklamer for disse verktøyene, med slagord som “Nesten som et mirakel er den mirakuløse helbredende kraften i massasje når den brukes riktig.” En annen annonse skryter av at en slik enhet kan lindre all lidelse. “Kurerer sykdom,” påstår den.